Yangın Geciktirici, Buhar Kesici Örtü: Euroclass B
Enerji tasarrufu sağlayan tasarımların tercih edildiği günümüzde, yalıtımın önemi giderek artıyor.
Neden Hava ve Buhar Bariyerleri?
Isı yalıtımının performansını tam anlamıyla yerine getirebilmesi için konstrüksiyonun iç taraftan hava ve buhar difüzyonu direncine sahip şekilde tasarlanması gerekiyor. Konstrüksiyonda hava geçirimsizliği sağlayacak katmanın en önemli fonksiyonu, hava akımlarıyla iç mekandaki sıcaklığın kaybını önlemesi. Eğer ısı yalıtımı difüzyon direnci olan bir katman ile korunursa, iç mekandan gelen sıcak ve nemli hava çatı ve cephe strüktürüne nüfuz edemiyor, nem ve yoğuşmaya bağlı hasarlara yol açamıyor. Hava geçirimsizlik, birleşim yerlerinin düzgün bir şekilde yapıştırılmasıyla sağlanabilirken; buhar difüzyonu sadece uygun bir buhar bariyerinin kullanımıyla kontrol edilebiliyor.
Temel fonksiyon değişmese de hava ve buhar bariyerleri, çatı ve cephe strüktürü, projeye özel gereksinimler ve uygulamaya bağlı farklı ihtiyaçları da karşılayabilmeli. Eğimli çatılar ve giydirme cepheler için DELTA® hava ve buhar bariyerleri farklı konstrüksiyonlar ve projeye özel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanıyor.
DELTA® hava ve buhar bariyerlerinin buhar kontrolü dışındaki diğer teknik özellikleri, özel çatı tipleri ve renovasyon projelerinde de pek çok avantaj sağlıyor.
DELTA® hava ve buhar bariyerlerinden DELTA® – SPARXX; hastaneler, spor merkezleri, alışveriş merkezleri gibi yapıların yanında, fabrika ve sanayi yapıları için de tercih edilen, file takviyeli, yangın geciktirici hava ve buhar bariyeridir.
DELTA® – SPARXX’ın yangın sınıfı EN 13501-1’e göre B-s1, d0 ve Avis technique’e göre M1’dir.
- DELTA® – SPARXX, her tür havalandırmalı çatı ve cephe konstrüksiyonunda kullanıma uygun.
- Siyah, baskısız yüzeye sahip DELTA® – SPARXX, ahşap ya da farklı malzemelerden 20 mm’ye kadar açık derzli iç mekan duvar tasarımları arkasında da rahatlıkla kullanılabiliyor.
- 100 m’ik Sd değeri ile pasif ev standartlarına da uygun hava geçirimsizliği sağlıyor. Bu sayede, yapıların ısıtma-soğutma enerji kullanımında tasarruf edilmesini sağlıyor.